Datasäkerhet

AHN styrelse rekommenderar alla som är inkopplade på bredbandet att skaffa sig egna brandväggar och att ett antivirus program ska vara installerat.

Det räcker som regel inte heller att lita på den brandvägg som finns i en del routrar. De hackers som är lite förslagna kommer igenom dem också.

Se också till att er Windows update är aktiverad dvs att de uppdateringar som med jämna mellanrum kommer för Windows bör installeras när de kommer ut.

Det har till och med förekommit att användare inom AHN har stulit andra användares identitet inom AHN.

Du som har trådlöst nätverk inkopplat till Bredbandet måste se till att krypteringen mellan datorn och nätverket är aktiverad. När man köper och installerar ett trådlöst nätverk är säkerhetskrypteringen som regel avstängd för att installationen skall gå enkelt. När man har installerat måste man se till att aktivera de säkerhetsanordningar som finns med i leveransen. Om man inte slår på säkerhetskrypteringen kan din granne som sitter i lägenheten bredvid använda sig av din internetanslutning och lätt accessa dina datorer.

Hemsidan PTS

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer