Bredband

Hur anmäler fel på Bredbandsuppkopplingen

Kundservice och kundsupport på Bahnhof, som är vår Bredbandsleverantör.
Klicka på följande länk till

Bahnhof kundtjänst.

BREDBAND

Inom AHN har fiberkabel dragits in till alla lägenheter.

För att bli inkopplad på nätet måste du anmäla dig till den som är ansvarig för Bredbandet inom din förening. Kontakta den ansvarige eller ordföranden i din föreningen.

När du har blivit ansluten till Bredbandet skall du sedan göra en anmälan till Bahnhof och teckna ett avtal direkt med dem. Det är enklast att göra via deras hemsida www.bahnhof.sePå hemsidan välj ”Privat” och därefter ”Stad Stockholm” , fortsätt med att välja Akalla-Husby Nätort (AHN) och teckna avtalet om bredband. Observera att Bahnhof erbjuder ytterligare tjänster, bl.a. telefoni, på denna sida, men du avgör själv vad du vill ha.
Man behöver ej teckna andra tjänster än bredband.

Anslutningen till Internet som Bahnhof  erbjuder är 10 Mbit/s, 30 Mbit/s och 100 Mbit/s. I verkligheten är hastigheten vid avtalat 10 Mbit/s normalt 14-20 Mbit/s.

Kabel TV, digital TV och Video-on-demand

För närvarande distribueras ett basutbud om 10 TV kanaler samt 8 favoritkanaler som man kan välja för deras utbud. För att få tillgång till 8 favoriter kanaler krävs digitalbox eller CA modul som man får när men tecknar ett avtal med Com Hem. Kostnaden för hela basutbudet inkl. box eller CA modul betalas av din förening via ett centralt avtal.

Det är Com Hem som är vår samarbetspartner för distributionen av kabel TV. kanalerna. Canal Digital distribuerar också ett digitalt betalutbud i vårt kabel TV nät, så det går också att se Canal + med flera filmkanaler med mera om man skaffar digitalbox via Canal Digital. Om du avser att teckna avtal om betalkanaler gå in på deras hemsida www.comhem.se Kom ihåg att ange dig som avtalspart och vilket kabelnät som du tillhör, vilket är Akalla-Husby Nätort ( AHN )

ANDRA OCH KOMMANDE TJÄNSTER

Kommande tjänster som vi arbetar med att erbjuda är bland annat följande:

Minoritetskanaler

AHN avser att inom en inte alltför avlägsen framtid kunna erbjuda ett antal kanaler med sändningar på minoritetsspråk och ”smala kanaler”. Det har varit problem att få fram dessa minoritetskanaler men styrelsen jobbar vidare med detta.

IP telefoni finns i nätet

För att kunna ringa via nätverket till en låg kostnad och slippa dyra telefon abonnemang krävs ett avtal med Bahnhof och en speciell router som man antingen köper eller hyr av Bahnhof.  Mera info finns på deras hemsida www.bahnhof.se

Set-top-box

Behövs för att kunna surfa på TV´n och använda interaktiv-TV. Den behövs även för att kunna se på IP-TV eller använda Video-on-demand.

Fasta IP adresser

Fasta IP adresser behövs för att kunna ha egen server kopplad till Internet. Meningen är att Bahnhof skall kunna erbjuda detta när man klarat av att leverera den hastighet vi betalar för.

Fastighetstjänster och Telemetri tjänster

Tjänster för fastighetsskötsel och styrning t.ex. för:
underhåll och felanmälan.
Passagekontroll och övervakningskameror.
Säkerhets och inbrottslarm.
Brand och vattenskadelarm.
Beräkning och reglering av värme- och vattenanvändning.
Bokning av gemensamma lokaler, t.ex. tvättstuga och festlokal.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Lär dig mer