Snabbt och säkert bredband från Bahnhof - bra priser och allt du behöver för Internet och telefon.

Bredband >>

LÄS MER OM TEKNIKEN

Detta kan du kontrollera själv innan du anmäler fel på Bredbandsuppkopplingen

Kundservice och kundsupport på Bahnhof, som är vår Bredbandsleverantör.
Klicka på följande länk till

Bahnhof kundtjänst.

BREDBAND

Inom Akalla – Husby har fiberkabel dragits in till alla lägenheter.

För att bli inkopplad på nätet måste du anmäla dig till den som är ansvarig för Bredbandet inom din förening. Kontakta den ansvarige eller ordföranden i din föreningen.

När du har blivit ansluten till Bredbandet skall du sedan göra en anmälan till Bahnhof och teckna ett avtal direkt med dem. Det är enklast att göra via deras hemsida www.bahnhof.se. På hemsidan välj ”Privat” och därefter ”Stad Stockholm” , fortsätt med att välja Akalla-Husby Nätort (AHN) och teckna avtalet om bredband. Observera att Bahnhof erbjuder ytterligare tjänster, bl.a. telefoni, på denna sida, men du avgör själv vad du vill ha, man behöver ej teckna andra tjänster än bredband.

Anslutningen till Internet som Bahnhof  erbjuder är 10 Mbit/s, 30 Mbit/s och 100 Mbit/s. I verkligheten är hastigheten vid avtalat 10 Mbit/s normalt 14-20 Mbit/s.

Kabel TV, digital TV och Video on demand

Alla 6 föreningarna som ingår i AHN anslutit sig till den analoga kabel TV som distribueras i kabel TV nätet i våra områden.

AHN har satt upp ett antal parabolantenner på taket på husen i Brf Pargas. Signalen är först digital från parabolerna men omvandlas i vår TV central till analoga TV signaler som skickas ut i kabel TV nätet som fritt basutbud.

För närvarande distribueras 18 TV kanaler i analog form i kabel TV nätet som ett basutbud. Avgiften för detta basutbud tas ut via avgiften till bostadsrättsföreningen/ samfällighetsföreningen och kostar alltså inget extra.

Det är Com Hem som är vår samarbetspartner för distributionen av kabel TV kanalerna. De distribuerar också ett digitalt betalutbud i vårt kabel TV nät, så det går också att se Canal + med flera filmkanaler med mera om man skaffar digitalbox via Com Hem. Om du avser att teckna avtal om betalkanaler gå in på deras hemsida.
Kommande tjänster som vi arbetar med att erbjuda är bland annat följande:

Minoritetskanaler

AHN avser att inom en inte alltför avlägsen framtid kunna erbjuda ett antal kanaler med sändningar på minoritetsspråk och ”smala kanaler”.Det har varit problem att få fram dessa minoritetskanaler men styrelsen jobbar vidare med detta.

IP telefoni finns i nätet

För att kunna ringa via nätverket till en låg kostnad och slippa dyra telefonabonemang krävs ett avtal med Bahnhof och en speciell telefoni box som man antingen köper eller hyr av Bahnhof.  Mera info finns på deras hemsida www.banhof.se

Set-top-box

För att kunna surfa på TV´n och använda interaktiv-TV. behövs även för att kunna se på IP-TV eller använda Video-on-demand.

Fasta IP adresser

Fasta IP adresser behövs för att kunna ha egen server kopplad till Internet. Meningen är att Bahnhof skall kunna erbjuda detta när man klarat av att leverera den hastighet vi betalar för.

Fastighetstjänster och Telemetritjänster

Tjänster för fastighetskötsel och styrning t.ex. för underhåll och felanmälan. Passagekontroll och övervakningskameror. Säkerhets och inbrottslarm. Brand och vattenskadelarm. Beräkning och reglering av värme- och vattenanvändning. Bokning av gemensamma lokaler, t.ex. tvättstuga och festlokal.